Historie

Historie West Ham United

West Ham United is opgericht in het jaar 1895. Gek genoeg heette de club toen Thames Ironworks FC. Dit was een bedrijfsteam van een gelijknamig scheepsbouwbedrijf. In 1990 ging de club verder door het leven onder de naam zoals wij hem nu nog kennen: West Ham United. In 1923 promoveerde West Ham voor het eerst naar het hoogste Engelse niveau en in de jaren die volgde bungelde het altijd een beetje tussen promotie en degradatie in. West Ham is nog nooit landskampioen van Engeland geworden. De grootste nationale succes die het behaalde komen van de FA Cup. Dit toernooi schreef de club drie keer op haar naam. De laatste keer dat de FA Cup gewonnen werd was in 1980. Op Europees gebied heeft de club haar beste prestatie geleverd in 1965 door de Europacup 2 te winnen (huidige Europa League).

Iconen West Ham United

Het grootste clubicoon van ‘the Hammers’ is Bobby Moore. Bij het oude stadion was dit ook overal zichtbaar. Zo had hij daar een standbeeld en was een tribune achter een van de doelen naar hem vernoemd. Dat Bobby Moore in de door de aderen van West Ham loopt wordt ook duidelijk in het club motto: We are Moore than a football club. Een tweede icoon van de club is Mark Noble. De middenvelder speelt ( op twee uitleenbeurten na) al zijn hele leven voor de club. Hij staat nog tot medio 2021 onder contract bij West Ham.

Selectie West Ham United 2018/2019

Op dit moment staat West Ham United in de middenmoot van het Engelse voetbal. De club heeft weinig kans op Europees voetbal en ook degradatie zal dit seizoen niet gebeuren. De ploeg heeft met Marko Arnautovic één oud Eredivisie speler onder contract. Verder spelen sterren als Chicharito, Samir Nasri en Jack Wilshere voor ‘the Hammers’.

Voor een bezoek aan een van de thuiswedstrijden van West Ham United vind je hier het programma en hier de wedstrijdtickets.