Tips voor Londen

Wat te doen in Londen?

Mocht je een voetbalreis naar Londen maken is dit natuurlijk perfect te combineren met een stedentrip. Hieronder vind je een aantal tips om jouw weekend compleet te maken.

Palace of Westminster

Centraal in Londen gelegen ligt het Palace of Westminster. Het parlementsgebouw ligt aan de Thames en stamt uit 1840. Het gebouw telt meer dan 1100 kamers en vanuit hier wordt het Verenigd Koninkrijk geregeerd. Het bekendste onderdeel van het gebouw zijn de klokken in de toren ofwel de Big Ben. Al met al zijn het Palace of Westminster en de Big Ben twee bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan bij je weekendje Londen.

Vind hier meer informatie over een bezoek aan het paleis.

Buckingham Palace

Jaarlijks trekt het Buckingham Palace miljoenen toeristen. Het is waarschijnlijk een van de meest smaakmakende paleizen van de wereld. De karakteristieke wachters bij het paleis zijn iedereen wel bekend. Buckingham Palace kent 775 kamers en 78 badkamers verdeeld over 77.000 vierkante meter. Het is een van de bekendste gebouwen van de stad en straalt enorm veel rijkdom uit. Het paleis ligt in het centrum van Londen dus is eenvoudig te bezoeken. Wanneer je in Londen bent moet je hier toch zeker een keer langs.

Stadiontour bij een van de vele clubs

Londen wordt ook wel de voetbalhoofdstad van Europa genoemd. Het kent tal van clubs op verschillende niveaus van Engeland. De meest bekende zijn Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur en West Ham United. Al deze clubs spelen in gigantische stadions die zeker het bezoeken waard zijn. Let wel op dat je dit vooral op niet wedstrijddagen doet omdat je zo alles te zien krijgt. Aanraders zijn het nieuwe Tottenham stadion, het Arsenal stadion of bezoek het Wembley stadion waar de nationale ploeg haar thuiswedstrijden speelt.

Tower bridge

De Tower bridge is waarschijnlijk de meest bekende brug ter wereld. De brug loopt over de rivier de Thames en wordt gekenmerkt door de torens aan beide uiteinden. Per dag lopen er ongeveer 40.000 mensen over de brug. De brug opent ongeveer 900 keer per jaar om schepen door te laten. Veel mensen denken dat de Tower bridge haar naam dankt omdat het net naast de Tower of London gelegen is. Dit is dus echter een misvatting.